- …
بازاریابی محتوا (0 تا 100 با نکات کلیدی)
دوره بازاریابی محتوا یکی از مهم ترین دوره های دیجیتال مارکتینگ است. پس همین ابتدا باید ببینیم:
- بازاریابی محتوا چیست؟
- چرا به بازاریابی محتوا نیاز داریم؟
- انواع روش های بازاریابی محتوایی چیست؟
- اصول بازاریابی محتوایی چیست و چگونه انجام میشود؟
بازاریابی محتوا چیست؟
بازاریابی محتوا از دو کلمه بازاریابی + محتوا (Content + Marketing) تشکیل شده است که Marketing به معنای بازاریابی و Content به معنای محتوا است. در این نوع بازاریابی کسب و کار یا برند میکوشد تا محتوای ارزشمند که میتواند شامل مطالب آموزنده، سرگرم کننده، تاثیرگذار و ارزشمند و ... را تولید، توزیع و منتشر کند و یا در سایت ها، وبلاگ ها، شبکه های اجتماعی، پادکست ها و اپلیکیشن ها به اشتراک بگذارند. هدف از این کار آگاهی افراد نسبت به برند و کسب و کار ما خواهد بود که میتواند باعث جذب مخاطبین جدید شده و در افزایش فروش، تعامل و وفاداری موثر باشد. در واقع در این نوع بازاریابی مردم وادار به خرید چیزی نخواهند شد، بلکه به آنها کمک میکنیم تا بهترین تصمیم را بگیرند.
بیشتر بخوانید: آموزش تولید محتوا
چرا به بازاریابی محتوا نیاز داریم؟
آگاهی از برند (Brand Awareness)
یکی از دلایلی که بازاریابی محتوا به عنوان یک امر ضروری تلقی میشود، ارتقاء آگاهی از برند است. هدف اصلی بازاریابی محتوا، دیده شدن محتوای تولید شده توسط مخاطبان و واکنش آنها به آن است. این مسئله میتواند تخصص و توانایی شرکتها را نشان دهد.
افزایش نرخ تبدیل
عوامل دیگری نیز وجود دارند که نیاز به بازاریابی محتوایی را برای تولید محتوا الزامی میسازند، از جمله بهبود سئو. زمانی که محتوای با کیفیت تولید شود، کاربران بیشتری به سمت سایت جذب خواهند شد و این باعث افزایش ترافیک سایت خواهد شد.
ایجاد اعتماد کاربران
استراتژی اصلی دوره بازاریابی محتوا ایجاد اعتماد در بازدیدکنندگان است. هرچه اطلاعات ارائه شده بتوانند اعتماد کاربران را جلب کنند، احتمال خرید محصولات توسط آنها نیز افزایش خواهد یافت.
سئوی بهتر
سایتهایی که به کارگیری محتواهای مفید و آموزنده را به همراه استفاده از کلمات کلید صحیح و مناسب راه اندازی میکنند و در تولید محتوا از اصول بهروز پیروی میکنند، میتوانند جایگاه و رتبه بهتری در موتورهای جستجو به دست آورند.
تمامی موارد بالا به صورت دقیق و گام به گام در دوره های آنلاین بازاریابی محتوا به شما آموزش داده خواهد شد.
بیشتر بخوانید: آموزش بازاریابی دیجیتال
انواع روش های بازاریابی محتوایی چیست؟
شما در محتوای خود میتوانید از یک یا تمام انواع بازاریابی محتوا استفاده نمایید، به همین دلیل ما در ادامه شما را با انواع بازاریابی محتوا آشنا خواهیم کرد و در تمامی آموزش های بازاریابی محتوا به صورت جزئی تر به آموزش این موارد پرداخته ایم.
شبکه های اجتماعی
بیش از5 میلیارد نفر و به طور میانگین هر فرد روزانه 2 ساعت و 23 دقیقه استفاده از شبکههای اجتماعی، اهمیت بازاریابی محتوا از طریق این شبکهها را تاکید میکند. اینستاگرام، لینکدین، یوتیوب، تلگرام و سایر پلتفرمها فرصتهایی برای اجرای استراتژی بازاریابی محتوا از طریق محتوا فراهم میکنند. این پلتفرمها به شما امکان میدهند تا محتواهای متنی، تصویری و ویدیویی را ایجاد و با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید.
اینفوگرافیک
اینفوگرافیکها اطلاعات و دادهها را به صورت گرافیکی و قابل فهم به تصویر میکشند. از کلمات ساده، جملات کوتاه و تصاویر واضح برای انتقال محتوا به مخاطبان استفاده میشود. این روش موثرترین شیوه برای ارائه مفاهیم پیچیده به افراد بسیار است و به شما کمک میکند تا محتوا را به راحتی به مخاطبان انتقال دهید.
بلاگ
بلاگپست، یکی از روشهای قدرتمند بازاریابی درونگرا است که محتوای آن به طور کامل توسط نویسنده کنترل میشود. در این نوع از محتوا، امکان اعلام و تبلیغ محتواهای داخلی و خارجی با استفاده از لینکها، اضافه کردن دکمههای بهاشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی و ارائه توضیحات درباره محصولات وجود دارد. این فرصت به نویسنده اجازه میدهد تا خلاقیت خود را در متن به نمایش بگذارد.
استفاده از بخش بلاگ در وبسایت یک روش عالی برای نشان دادن حسن نیت و صداقت خود نسبت به مخاطبان است. ارائه اطلاعاتی که ممکن است برای مخاطبان دسترسی به آنها دشوار باشد، بهترین راه برای ایجاد اعتماد و ارتباط نزدیک با آنها است. پاسخ به سوالات مخاطبان و ارائه اطلاعات مفید میتواند ارتباط شما با آنها را تقویت کرده و اعتماد آنها را جلب کند.
پادکست
بسیاری از کسب و کارها امروزه پادکست را به عنوان یکی از ابزارهای بازاریابی محتوایی خود میشناسند. با استفاده از این روش، میتوانید اطلاعات مورد نیاز خود را به مخاطبان خود منتقل کرده و در لحظات فراغت آنها همراه آنها باشید. پادکستها به شما امکان میدهند تا در انتخاب موضوع، خلاقیت خود را به نمایش بگذارید. علاوه بر انتخاب موضوع، عوامل دیگری مانند هماهنگی اپیزودها، گوینده، زمان تبلیغات در پادکست و مدت زمان هر اپیزود نیز میتوانند در افزایش تأثیرگذاری پادکست نقش داشته باشند.
ویدیو
بر اساس تحقیقات، 73 درصد از مشتریان ترجیح میدهند که از طریق ویدیو با محصولات و خدمات یک برند آشنا شوند. همچنین، ویدیو مارکتینگ میتواند منجر به افزایش نرخ تبدیل، بهبود نرخ بازگشت سرمایه (ROI) و ایجاد روابط موثرتر با کاربران شود. محتوای ویدیویی میتواند در شبکههای اجتماعی، صفحات لندینگ مختلف و در وبسایتهای شرکای تجاری استفاده شود تا به اهداف موردنظر دست یابد.
مطمئناً شنیدهاید که یک تصویر معادل هزار کلمه است. اما باید بپذیریم که گاهی یک ویدیو هم میتواند ارزش هزار تصویر را داشته باشد. با توجه به جذابیت بصری و شنوایی ویدیوها، آنها میتوانند مخاطب را بیشتر از متن یا تصویر هیجانزده کنند. برندهایی مانند بنز و BMW که در تولید ویدیو عالی عمل کردهاند، میتوانند به عنوان نمونههای موفق اشاره شوند.
تبلیغات پولی
استفاده از تبلیغات پرداختی به شما کمک میکند تا به مخاطبان جدید دست یابید و برند خود را در هر مکانی که میخواهید معرض دید قرار دهید. تبلیغات پرداختی، به خصوص زمانی که با استراتژی بازاریابی درونی هماهنگ شوند، تأثیرگذاری بیشتری دارند.
اماهای مختلفی وجود دارد که میتوانید تبلیغات پرداختی خود را نمایش دهید، از جمله شبکههای اجتماعی، صفحات لندینگ، بنرهای داخلی در وبسایتهای پربازدید و آگهیهای رپورتاژ.
بیشتر بخوانید: آموزش برند و برندسازی (برندینگ)
اصول بازاریابی محتوایی چیست و چگونه انجام میشود؟
شناخت مخاطب
برای دستیابی به موفقیت، باید به این نکته توجه کنید که محتوای شما باید به دست کدام فردی برسد و چه نیازهایی دارد. باید بفهمید که فرد مورد نظر به چه نوع محتوایی علاقه دارد، چه نیازهایی دارد و چگونه از محتوای شما استفاده میکند.
برای پاسخ به این سوالات، بهترین راه این است که پرسونای مشتریان خود را شناسایی کنید. با تهیه پرسونا، میتوانید علایق، ویژگیهای شخصیتی، روشهای ارتباطی، سرگرمیها و نیازهای مشتریان را شناسایی کرده و در محتواهای خود به حساب بیاورید. درک مخاطب نه تنها در این مرحله، بلکه در تمامی مراحل بازاریابی بسیار اهمیت دارد.
تشخیص نوع محتوا
برای تولید محتوا، باید تصمیم بگیرید که چه نوع محتوایی مناسب مخاطب شما است. برای این کار، باید به نتایج مرحله قبلی مراجعه کرده و بررسی کنید که مخاطب شما چه خصوصیاتی دارد و چه نوع محتوایی میتواند به او کمک کند. برای پیدا کردن پاسخ، باید موارد زیر را از مرحله قبل در نظر بگیرید:
- چه نیازهایی دارند؟
- چه چالشهایی دارند که میخواهند حل شود؟
- چرا نیاز به استفاده از محصولات یا خدمات شما دارند؟
- چگونه میتوانید به آنها کمک کنید؟
- معمولاً وقت خود را کجا میگذرانند؟
با توجه موارد بالا، میتوانید انواع مختلف محتوایی که بیان شد را بررسی نمایید تا تصمیم بگیرید کدام نوع محتوا برای شما مناسب است.
انتخاب کانال های محتوا
هنگامی که تصمیم گرفتید در مورد نوع محتوای خود برای بازاریابی تصمیم بگیرید، باید مشخص کنید که چگونه میخواهید محتوایتان را به دست مخاطبان برسانید. کانالهای انتشار محتوا مکانهایی هستند که محتوا در آنها منتشر میشود یا کاربران محتوا را پیدا میکنند. برخی از کانالهای بازاریابی و انتشار محتوا عبارتند از:
1. وبسایت: سایت شما به عنوان رسانه اصلی شما عمل میکند و بیشتر بازاریابی محتوا در آن انجام میشود.
2. شبکههای اجتماعی: این شبکهها نیز جزو کانالهای بازاریابی محتوا هستند که میتوانید محتوای خود را در آنها منتشر کنید.
3. یوتیوب و آپارات: پلتفرمهایی برای انتشار محتوای ویدیویی که میتوانند در سرچ گوگل رتبه بگیرند.
4. کانالهای انتشار پادکست: برای انتشار محتواهای صوتی.
5. ایمیل: برای ارسال محتواهای منتشر شده به کاربران.
با توجه به این کانالها، کدام یک برای مرحله جذب مشتری و کدام یک برای مرحله آگاهی برند مناسب است؟
ایده پردازی
وارد فازی شدهایم که خودتان از خود میپرسید که چه نوع محتوایی باید تولید کنید؟ از کجا میتوانید ایده برای تولید محتوا پیدا کنید؟ برای پیدا کردن موضوع مناسب محتوا، میتوانید به روشهای زیر رجوع کنید:
- تحقیق درباره کلمات کلیدی. انجام تحقیق در مورد کلمات کلیدی به شما کمک میکند تا بفهمید کاربران بیشتر به چه موضوعاتی علاقه دارند و چه موضوعاتی را بیشتر جستجو میکنند.
- تولید محتوا درباره موضوعات کلی کسب و کارتان. ابتدا باید مخاطبان با شما و شرکتتان آشنا شوند. به عنوان مثال، ما مقالات و ویدیوهایی درباره دیجیتال مارکتینگ و بخشهای مختلف آن ارائه کردیم تا کاربران با خدمات و محصولات ما آشنا شوند.
- ایدهگیری از رقبای خارجی و داخلی. بسیاری از رقبا ایدههای خلاقانهای دارند که میتوانید از آنها الهام بگیرید. این به معنای کپی کردن نیست، بلکه بررسی موضوعاتی که رقبا پوشش دادهاند و بازخورد مثبتی دریافت کردهاند.
- مشورت با تیم پشتیبانی و فروش. اعضای تیم پشتیبانی و فروش به دلیل ارتباط مستقیم با مشتریان، میتوانند به شما در انتخاب موضوعات مناسب کمک کنند.
- در نظر گرفتن مسیر مشتری. برای هر مرحله از مسیر مشتری (آگاهی، بررسی و خرید) باید محتوای مناسب داشته باشید تا کاربران را به سمت خرید هدایت کنید."
- تشکیل تیم تولید محتوا
وقتی مشخص شد که میخواهید چه نوع محتوایی را برای چه مخاطبی و در چه کانالهایی ایجاد کنید، باید یک تیم حرفهای را برای دستیابی به اهدافتان تشکیل دهید.
با توجه به نیازها و ساختار سازمانی شما، ترکیب و ساختار تیم ممکن است متفاوت باشد، اما در یک تیم محتوا کامل، افرادی با تخصصهای زیر معمولاً حضور دارند:
- استراتژیست محتوا
- مدیر محتوا
- نویسنده و ویراستار
- کپیرایتر
- طراح گرافیک
- تولیدکننده محتوای چندرسانهای
در سازمانهای کوچک، یک یا دو نفر ممکن است وظایف مختلف این تخصصها را بر عهده داشته باشند.
بیشتر بخوانید: دوره های آموزش سئو
ابزار و تجهیزات لازم
با توجه به نوع محتواهایی که انتخاب کردید، این بخش مشخص میشود. اگر تنها قصد دارید محتوای متنی ایجاد کنید و از یک سیستم مدیریت محتوا، نرم افزار فتوشاپ و اینترنت استفاده کنید، یک سیستم ساده کافی است. اما اگر میخواهید ویدیو بسازید، به یک میکروفون خوب، نور، دوربین یا گوشی و پایه نیاز دارید، همچنین یک سیستم برای ویرایش ویدیوها. میتوانید تمام مراحل فیلمبرداری و ویرایش را با گوشی انجام دهید، اما انتخاب روش مناسب بستگی به شرایط تیم و ترجیحات شما دارد.
برنامه ریزی دقیق برای تولید و انتشار محتوا
پس از تعیین همه جزئیات، با برنامهریزی دقیق، تیم را به سوی انجام وظایف هدایت کنید. باید مشخص کنید که محتواها در چه زمانی تولید میشوند، کی منتشر میشوند و با چه روشی تبلیغ میشوند. به عنوان مثال، در آذر ماه باید 10 مقاله وبلاگ، 10 پست اینستاگرام با محتوای تصویری و ویدیویی و یک وبینار داشته باشید که هرکدام در تاریخهای مشخص قرار داده شدهاند. موضوعات این محتواها در مراحل پیشین با توجه به اهداف و مخاطبان مشخص شدهاند.
خلق محتوای اثربخش
هدف اصلی از ایجاد محتوا، تأثیرگذاری بر مخاطب است. بنابراین، تمام تلاش و دانش خود را برای ایجاد محتوای با کیفیت و ارزشمند به کار بگیرید.
انتشار محتوا و اطلاع رسانی به افراد
سرانجام زمان رسیده است که نتیجه فعالیتهای شما به دست مخاطبانتان برسد. دو وظیفه اصلی دارید؛ اول اینکه محتوا را در زمان مناسب و به شکل صحیح در کانال خود منتشر کنید. دوم از تمام توان و خلاقیت خود برای افزایش دیده شدن محتوا استفاده کنید.
به عنوان مثال، اگر یک مقاله درباره دیجیتال مارکتینگ در وبلاگتان منتشر کردید، میتوانید از طریق کانالهای تلگرام، اینستاگرام، لینکدین، فیسبوک و سایر شبکههای اجتماعی اعلام کنید تا افراد علاقهمند به آن دسترسی پیدا کنند و مقاله شما را مشاهده کنند.
تمامی مسائل بالا در آموزش های دوره بازاریابی محتوا به طور دقیق و صحیح و به روش جدیدترین متدهای آموزشی در دسترس شما قرار دارند تا بتوانید بازاریابی محتوا را به درست ترین شکل ممکن به انجام برسانید.
هیچ وبیناری را از دست نخواهید داد...