وبینار بوت کمپ تامین مالی بین المللی و سرمایه گذاری خارجی (دوره جامع 20 ساعته)
ویدیوی معرفی
کد رویداد: 29081
دکتر پیمان مولوی
مدرس
دکتر پیمان مولوی
سرمایه گذار، فارغ التحصیل دانشگاه اسکس انگلستان ، بنیانگذار Molavi Capital ، شریک و مدیر Euroexim Capital اسپانیا، دبیرکل اسبق انجمن اقتصاددانان، عضو انجمن حسابداران خبره ایران،
شروع وبینار (به وقت ایران) 2 مرداد 1400 - ساعت 9:00
مدت وبینار
22 ساعت و 1 دقیقه
1
جلسه اول
2 مرداد 1400
ساعت 9:00 تا 11:00
2
جلسه دوم
4 مرداد 1400
ساعت 9:00 تا 11:00
3
جلسه سوم
6 مرداد 1400
ساعت 9:00 تا 11:00

محل برگزاری آنلاین
این وبینار در نرم‌افزار ادوبی‌کانکت برگزار شده و بلافاصله پس از برگزاری، امکان مشاهده بازپخش آن را دارید!
آکادمی تأمین مالی و سرمایه گذاری مولوی
برگزارکننده
آکادمی تأمین مالی و سرمایه گذاری مولوی
آکادمی تامین مالی و سرمایه گذاری مولوی
Webinar Ad Banner 1
Webinar Ad Banner 2
Webinar Ad Banner 3
اشتراک‌گذاری

وبینار بوت کمپ تامین مالی بین المللی و سرمایه گذاری خارجی (دوره جامع 20 ساعته)
برگزار شده

وبینار بوت کمپ تامین مالی بین المللی و سرمایه گذاری خارجی (دوره جامع 20 ساعته)

مدت وبینار:
ذخیره کردن
وبینار بوت کمپ تامین مالی بین المللی و سرمایه گذاری خارجی (دوره جامع 20 ساعته)

وبینار بوت کمپ تامین مالی بین المللی و سرمایه گذاری خارجی (دوره جامع 20 ساعته)
برگزار شده

وبینار بوت کمپ تامین مالی بین المللی و سرمایه گذاری خارجی (دوره جامع 20 ساعته)

مدت وبینار:
ذخیره کردن
کد رویداد: 29081
توضیحات
سرفصل‌ها
نظرات
توضیحات

بوت کمپ تامین مالی بین المللی و سرمایه گذاری خارجی

بعد از برجام در آن بحبوحه سفر هیات های تجاری خارجی به ایران خیلی از شرکتهای ایرانی وقت کم می آوردند برای مذاکره با طرف های اروپایی و ژاپنی و چینی. اما خروج این همه هیات و آمد و رفت چه شد؟
عدم ارتباط قوی ایران در سیستم مالی و بانکی و سرمایه گذاری جهان یک رخوت بزرگ در سطوح مختلف شرکتی ایجاد کرده است که هم در بخش دولتی و هم خصوصی کاملا عیان است، اما جهان از آن ثابت باقی نمانده است و روشهای تامین مالی خارجی و جذب سرمایه گذاری بین المللی تحولاتی عمده داشته است.
بر همین اساس تصمیم گرفتیم یک دوره فشرده و اجرایی را تحت عنوان بوت کمپ تامین مالی بین المللی و جذب سرمایه گذاری خارجی برای علاقمندان، مدیران و کارشناسان برگزار نماییم.
در این بوت کمپ به موارد زیر با رویکرد سیستمی و تجربه بعد از برجام پرداخته خواهد شد:

* بخش اول:
اساس بازارهای مالی و سرمایه گذاری
معرفی بازار های پولی بین المللی
معرفی بازارهای سرمایه گذاری
اقتصاد جهان و تنوع روشهای تامین مالی و سرمایه گذاری
موسسات رتبه بندی اعتباری بین المللی
موسسات بیمه های صادراتی بین المللی
نقش سازمان همکاری ها در تامین مالی بین المللی
مدل چینی تامین مالی بین المللی

* بخش دوم:
مهندسی تامین مالی و جذب سرمایه گذاری خارجی
رویکرد شرکتهای بازرگانی در تامین مالی بین المللی و جذب سرمایه گذاری خارجی
رویکرد شرکتهای تولیدی در تامین مالی وجذب سرمایه گذاری خارجی
رویکرد شرکتهای پیمانکاری در تامین مالی و جذب سرمایه گذاری خارجی
مطالعه موردی نمونه های موفق بین المللی

* بخش سوم:
روشهای تامین مالی بین المللی
فاینانس و ریفاینانس
خطوط اعتباری و اعتبارات اسنادی بین المللی
ضمانت نامه های بین المللی
قرارداد های تامین مالی بین المللی
موارد حقوقی مهم در قرارداد های تامین مالی بین لمللی

* بخش چهارم:
روشهای جذب سرمایه گذاری خارجی
امنیت سرمایه گذاری و فیپا
مدل های موفق جذب سرمایه گذاری خارجی در شرایط بالا بودن ریسک رتبه اعتباری بین المللی
قراردادهای جذب سرمایه گذاری خارجی
مباحث حقوقی جذب سرمایه گذاری خارجی

* بخش پنجم:
مذاکرات تخصصی تامین مالی و سرمایه گذاری خارجی
نحوه تهیه داده ها
نحوه شروع مذاکرات
اتاق داده
نحوه یافتن طرفین اصلی مورد نیاز
پروسه تامین مالی و جذب سرمایه گذار خارجی
بستن معالات
ضمانت های لازم در طول مذاکرات

در تمام موارد از داده های واقعی و مذاکرات اجرایی موفق مطالاعات موردی بررسی خواهد شد

* مزایای این بوت کمپ:

۲۰ ساعت آموزش آنلاین به همراه امکان ضبط وبینارها مناسب برای مدیران تا در هر زمانی که خواستند از پنل خود متناسب با وقتشان این بوت کمپ را همراهی کنند

عضویت در آکدامی مولوی

یک جلسه رایگاه مشاوره تامین مالی و سرمایه گذاری بین المللی مولوی کپیتال

🔴چرا هزینه ساخت بندر بوسان کره جنوبی ۱.۴ میلیارد دلار است ولی پروژه های بزرگ در ایران بسیار گرانتر ساخته می شوند؟

هزینه سرمایه نقش مهمی در هزینه تمام شده یک پروژه دارد و کشورهایی که دسترسی به منابع ارزانتر دارند حتما با هزینه سرمایه پایین تر می توانند بهای تمام شده محصول نهایی را کاهش دهند.این یعنی قیمت ورود به بزرگراهی کمتر، بهای تمام شده ساختمانی کمتر و …
روشهای تامین مالی منعطف با روشهای تامین مالی در اقتصادی محروم از ان مشکلات زیادی را برای ما ایجاد می کند!
به همین دلیل بندر بوسان با یک میلیارد دلار ساخته می شود و جزو ۶ بندر بزرگ جهانند!

در بوت کمپ تامین مالی بین المللی و سرمایه گذاری خارجی ما بر روی پروژه های جهانی و روشهای مهم انها برای تامین مالی کار خواهیم کرد، هر پروژه برای ما اموزنده است و درسهای بسیاری دارد.

در ایران اول پروژه تعریف می شود و بعد در انتها همه یاد تامین مالی می افتند!
همه می گویند پروژه زیاد داریم اما منابع کم!
خوب این مسیر اشتباه است،در دنیای مدرن مسیر شروع یک پروژه از سمت راست نمودار شروع می شود یعنی تامین کننده مالی و سرمایه گذار.
در این پروسه سرمایه گذاران و تامین کنندگان نقش مهمی در تعریف پروژه دارند ولی در ایران با اقتصاد دولتی و دستوری ما مسیر برعکس می رویم.
به همین دلیل در موضوع سرمایه گذاری خارجی و تامین مالی بین المللی دچار مشکل تفکری هستیم!
پروژه هایی با ریسک بالا تغریف می کنیم و بعد در انجامش می مانیم و یا شروع می کنیم و به عبارتی زخمی می کنیم و اتلاف منابع شدید داریم!
در این خصوص بیشتر مطلب منتشر خواهیم کرد.

🔴چرا پروژه پیچیده تر پل اینچئون با ۱۲ کیلومتر طول هزینه ساختش می شود ۱ میلیارد دلار تقریبا برابر پل صدر در تهران؟

دقت کنید ۱۲ کیلومتر از پل اینچئون بر روی دریاست و این پروژه جزو مهمترین پروژه های پل سازی در جهان اما چرا هزینه ساختش فقط یک میلیارد دلار شده است؟ به عدد طول دوران بهره برداری نگاه کنید ! ۳۰ سال است.

این پروژه با مدل مشارکت عمومی خصوصی PPP به سرانجام رسیده است روشی که در ایران هم قوانینش نوشته شده و ابلاغ . اما سوال اساسی این است که چرا کره ای ها می توانند پروژه ای چنین بزرگ را با هزینه پایین به پایان برسانند و ما استاد هزینه های بالا هستیم.

جواب این سوال در هزینه سرمایه پروژه و ارکان سازنده و بهره بردار است، جایی که ساختار های سرمایه در بستر اقتصاد کره و جهان میتوانند هزینه سرمایه را پایین بیاورند و در سطح جهانی و از منابع بین المللی بهره ببرند.

چند قدم برای درک بهتر: رتبه اعتباری بین المللی کره جنوبی را چک کنید، نرخ بهره را در این کشور ببینید و از همه مهمتر رتبه اعتباری سازندگان این پروژه را...

🔴فاینانس چیست؟

فاینانس به تأمین منابع مالی مورد نیاز اجرای پروژه‌ها و خرید تجهیزات طرح‌های تولیدی (سرمایه‌ای) و هم‌چنین خدمات فنی و مهندسی پروژه‌ها با استفاده از تسهیلات اعتباری خارجی میان‌مدت و وفق قرارداد‌های مالی منعقده با اعتباردهندگان خارجی اطلاق می‌شود.

در حقیقت فاینانس به معنی تأمین منابع مالی طرح‌های تولیدی توسط مؤسسات مالی نظیر بانک‌ها است که علی‌الاصول بازپرداخت آن‌ها به اعتباردهنده توسط شرکت‌های بیمه اعتبار صادرات تضمین و تأمین‌شده است. این روش که نوعی اعتبار خرید محسوب می‌شود، در قالب اعتبارات میان‌مدت است که بانک‌های اعتباردهنده به خریداران اعتبار اعطاء می‌کند.

به عبارتی دیگر، در مواقعی که فروشنده کالا حاضر به قبول اعتبار اسنادی مدت‌دار نمی‌شو‌د و خریدار به خاطر فقدان نقدینگی قادر به افتتاح اعتبار اسنادی نیست معمولاً خریدار از یک موسسه مالی درخواست می‌کند که وارد معامله شود و وجه معامله را به فروشنده نقداً پرداخت کند. معمولاً این تسهیلات بلندمدت است.

قرارداد این نوع اعتبارات در صورت وجود خط اعتباری فعال، بین بانک ایرانی و خارجی (اعتباردهنده) و تحت نظارت بانک مرکزی منعقد می‌شود. بانک خارجی تا 85 درصد مبلغ پروفرما را به متقاضی برای پرداخت وجه اسناد گشایش‌یافته تخصیص می‌دهد. ازنظر فروشنده/ذینفع، این نوع اعتبار دیداری (نقدی) است.

خلاصه آنکه قرارداد‌های فاینانس بدین مفهوم هستند که یک بانک یا موسسه تجاری خارجی وامی را به‌ منظور عملیات معینی به کشور و یا شرکت مشخصی پرداخت کرده و در واقع کنترلی روی هزینه کردن آن ندارد و لذا تعهدی نیز برای به ثمر نشستن طرح نداشته و در سررسید‌های تعیین‌شده‌ای اصل‌وفرع آن را از طرف قرارداد و یا بانک تضمین‌کننده قرارداد دریافت می‌کند.

🔴آیین‌نامه اجرایی شامل نکات زیر است:

🔺️پیش‌پرداخت: خریدار خارجی باید قبل از حمل کالا نسبت به پرداخت پیش‌پرداخت و میان پرداخت معادل ۱۵ درصد ارزش قرارداد اقدام کند. بقیه یعنی ۸۵ درصد فاینانس شده و باید در قسط‌های متوالی ۶ ماهه بازپرداخت شود. (هرسال ۲ قسط)

🔺️نرخ بهره: نرخ بهره قابل‌اعمال برای اعتبارات صادراتی به طبقه‌بندی کشور خریدار بستگی دارد. کشور‌های خریدار یا نسبتاً ثروتمند هستند یا نسبتاً فقیر.

🔴سیگنال آزاد سازی دلار از ونیز

آمریکا با کره جنوبی ، بر سر بازگشت دارایی‌های ایران توافق کردند.

ونیز ایتالیا روزهای جمعه و شنبه شاهد برگزاری اجلاس موسوم به جی ۲۰ بود . در این دوره از اجلاس جنت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا با هنگ نام کی، وزیر اقتصاد کره جنوبی ضمن مذاکره درباره موضوعات مختلف و همکاری‌های دوجانبه ، به بحث درباره منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی پرداختند .

در پایان هر دو طرف آمریکایی و کره‌ای توافق کردند که درباره دارایی‌های بلوکه شده ایران با یکدیگر همکاری کنند و قرار شد تا منابع بلوکه شده ایرانی در کره جنوبی از طریق کانال مالی سوئیس به ایران منتقل شود.
حال باید منتظر ماند و دید سرنوشت ۷ میلیارد دلار منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی چه می‌شود و آزادسازی آن به سرانجام خواهد رسید یا خیر؟
منبع : دنیای اقتصاد

🔴ریفاینانس چیست؟

زمانی که واحد اقتصادی و یا شخص، زمانبندی پرداخت بدهی را اصلاح می کند؛ و یا وام قدیم را با وام جدید با مشخصات و ویژگی های بهتر جایگزین می کند، ریفاینانس انجام داده است.
به عبارتی وقتی موسسه ای ریفاینانس می کند، در واقع تاریخ سر رسید را طولانی تر می کند؛ زمانی که افراد بازپرداختهای ماهانه (اقساط) را تغییر می دهند و یا نرخ بهره خود را اصلاح می کنند معمولا این کار با پرداخت جریمه همراه است.
اما در ایران به موجب بخشنامه شماره 1113/60 مورخ 1383/06/31 بانک مرکزی، استفاده از خطوط اعتباری کوتاه مدت بین بانکی حداکثر یکساله جهت گشایش اعتبارات اسنادی بابت واردات کالا را اصطلاحا " ریفاینانس " گویند.
کلیه وارد کنندگان کالا و خدمات می توانند اقدام به گشایش اعتبارات اسنادی با استفاده از خطوط اعتباری بین بانکی نمایند. ریفاینانس نوعی گشایش اعتبار اسنادی می باشد که فروشنده (ذینفع) در زمان معامله اسناد طبق شرایط اعتبار وجه اسناد را به صورت نقد از بانک کارگزار دریافت می نماید و خریدار با توجه به قرارداد منعقده با بانک در زمان تعیین شده در قرارداد اقدام به پرداخت وجه اسناد می نماید. حداکثر مهلت خریدار برای پرداخت وجه اسناد یک سال می باشد. وارد کننده ایرانی می تواند نسبت به خرید کالا به صورت مدت دار اقدام نماید و وجه کالای وارداتی را بصورت اقساطی پرداخت نماید. در حالی که فروشنده، وجه کالای خود را به صورت نقدی در زمان ارائه اسناد حمل دریافت می نماید.

🔴تفاوت بین تسهیلات فاینانس و ریفاینانس

۱- مهم ترین فرق، در زمان باز پرداخت این دو نوع تسهیلات است که حداکثر مدت زمان جهت بازپرداخت تسهیلات ریفاینانس تا یکسال تعریف شده و برای فاینانس بیش از یکسال است.

۲- بازپرداخت تسهیلات به بانک های خارجی در ریفاینانس توسط بانک های تجاری و در فاینانس توسط بانک مرکزی تضمین شده است.

۳- فاینانس برای خرید و احداث یا توسعه پروژه‌های اقتصادی و تجهیزات، یا آموزشی و دانش فنی استفاده می شود در صورتی که ریفاینانس برای واردات کالا است.

۴- استفاده کنندگان از تسهیلات فاینانس شامل اشخاص حقیقی، اشخاص حقوقی، وزارتخانه‌ها، سازمان ها و شرکت های دولتی هستند، اما در تسهیلات ریفاینانس علاوه بر اشخاص حقیقی و حقوقی، شرکت ها و سازمان های وابسته به دولت، چنانچه از منابع بودجه عمومی کشور به طور کلی و یا برای ثبت سفارش خاصی استفاده نمی نمایند مشمول استفاده از این تسهیلات خواهند بود.

📌تامین مالی مالی بین المللی پس از رفع تحریم ها

📝پیمان مولوی

بعد از برجام سیل شرکتهای خارجی به ایران سرازیر شده بود و همه شرکتهای ایرانی امیدوار به دریافت وام های بین المللی و یافتن شرکای خارجی، حتی بین اروپایی ها رقابت بود و به شخصه در حوزه کشاورزی رقابت هلندی ها و اسپانیایی ها را کاملا میدیدم.
اما این هیجان زودگذر فروکش کرد و جای خود را به داده و عدد و رقم داد، دقیقا انجایی که ما به مشکل می خوریم و خوردیم.
درک درستی از مکانیز #فاینانس و الزامات و پیش نیازهایش وجود نداشت و جالب بود که خود بزرگ پنداری بعضی از اعضای هیات مدیره شرکتهای ایرانی بیشتر شبیه به طنز بود.
فکر کنید نماینده یک گروه بانکی ژاپنی با ۲۲۰۰ میلیارد دلار بنیه مالی جلوی شما نشسته و شما از قدرت معدنی ایرانی می گویید و پروژه ۵۰ میلیارد دلاری اش، او می پرسد که ۲۰٪ اورده شما بیاورید و مابقی را سندیکای بانکهای ژاپنی! طرف ایرانی با غرور می گوید برای پروژه های معدنی ایران صف کشیده اند!
همین نوع برخورد و گفتمان در پتروشیمی و حوزه نیرو نیز وجود داشت ، و البته بگذریم از مخالفان سینه چاک سرمایه گذاری خارجی و حضور شرکتهای بزرگ نفتی در ایران و IPC.
شرکتهای ایرانی (البته نه همه شان) حتی یک طرح توجیهی قابل قبول بانکی بین المللی درست و درمان را ارایه نمی دادند، یادم می اید حتی صورتهای مالی فارسی را به بانک اکو فرستاده بودند!
این بار چگونه خواهد بود؟
آیا آمادگی وجود دارد؟
آیا درکی از سیستم رتبه اعتباری بین المللی و سازمان همکاری داریم؟
آیا درکی از اینکه ساچه (موسسه اعتبار صادراتی ایتالیا) خود وام نمی دهد داریم؟
آیا می دانیم که یک نوع وام که برای کشورهای با #ریسک بالا در ابتدا ارایه می شود وام تامین کالاست؟
آیا صورتهای مالی نزدیک به استاندارد IFRS تهیه می کنیم؟
آیا بسته سرمایه پذیری در حد استاندارد متوسط داریم؟
آیا مذاکرات تخصصی تامین مالی را می خواهیم خود انجام دهیم یا نیاز به مشاوران بین المللی را لحاظ می کنیم؟
همه اینها سوالاتی است که بدون جواب بدانها نمی توانیم در صورت رفع تحریم مجدد، در تامین مالی بین المللی موفق باشیم.

Webinar Ad Banner 1
Webinar Ad Banner 2
Webinar Ad Banner 3
دکتر پیمان مولوی
مدرس
دکتر پیمان مولوی
سرمایه گذار، فارغ التحصیل دانشگاه اسکس انگلستان ، بنیانگذار Molavi Capital ، شریک و مدیر Euroexim Capital اسپانیا، دبیرکل اسبق انجمن اقتصاددانان، عضو انجمن حسابداران خبره ایران،
شروع وبینار (به وقت ایران) 2 مرداد 1400 - ساعت 9:00
مدت وبینار
22 ساعت و 1 دقیقه
1
جلسه اول
2 مرداد 1400
ساعت 9:00 تا 11:00
2
جلسه دوم
4 مرداد 1400
ساعت 9:00 تا 11:00
3
جلسه سوم
6 مرداد 1400
ساعت 9:00 تا 11:00

آکادمی تأمین مالی و سرمایه گذاری مولوی
برگزارکننده
آکادمی تأمین مالی و سرمایه گذاری مولوی
آکادمی تامین مالی و سرمایه گذاری مولوی
محل برگزاری آنلاین
این وبینار در نرم‌افزار ادوبی‌کانکت برگزار شده و بلافاصله پس از برگزاری، امکان مشاهده بازپخش آن را دارید!
اشتراک‌گذاری