
وبینار بررسی سهام های دلار محور بازار سرمایه
وبینار بررسی سهام های دلار محور بازار سرمایه

ویدئو معرفی وبینار
توضیحات وبینار
سهام های دلار محور کدام سهام ها هستند ، در کدام صنایع ؟
چگونه به ما در مدیریت ریسک نوسانات ارزی کمک می کنند؟
اقتصاد ایران سالهاست که از نوسانات شدید ارزی و کاهش ارزش ریال رنج می برد، مدریت این نوسانات برای سرمایه گذاران بورسی اهمیت دوچندانی دارد، چرا که عدم مدیریت می تواند سبد سهام انها و بازده انها را به مخاطره بیاندازد.
در روز سه شنبه برای اولین بار در آکادمی مولوی پیمان مولوی در این خصوص صحبت خواهد کرد و به بررسی صنایع و شرکتهایی خواهد پرداخت که می توانند ما را در روزهای کاهش ارزش ریال و افزایش قدرت دلار کمک کنند.
البته نه با داده های کلی ، بلکه با داده هایی از تجربیات قبلی و نوسانات بسیار زیاد دهه های قبل تا امروز.
بررسی دقیق و موشکافانه ای که نیاز امروز تحلیلگران و سرمایه گذاران بازار سرمایه است.
نمی دانم دقت کرده اید یا خیر اما وقتی صحبت از سهام های دلاری و یا بهتر بگویم سهام شرکتهایی که به دلار وصل هستند همه سریع می گویند پتروشیمی ها ، معدنی ها و صادر کنندگان!
اگر این طور فکر می کنید یک سر به شاخص ها بزنید و شاخص کل بورس و شاخص گروه های صادراتی را بررسی کنید! نتیجه جالب خواهد بود.
انچه مهم است تاثیر این افزایش یا کاهش های نرخ دلار بر صورتهای مالی شرکتهای بورسی است، تاثیری که در اینده در ارزش دارایی ها ، رشد فروش و سوداوری شرکت ، رشد بازده دارایی ها و بازده حقوق صاحبان هسام ، تاثیر منفی که ممکن است بر سرمایه در گردش و مدل ان ایجاد کند و حتی تاثیرات مثبت و منفی بر ساختار سرمایه.
اینها مواردی هستند که باید بدان دقت کرد! اما بو قول کارل یونگ :
همه قضاوت می کنند چون فکر کردن کار سختی است.
امیدوارم به جای تحلیل های سریع و بدون پشتوانه با رویکرد تفکر عمیق به تاثیر دلار بر شرکتها دقت شود.
در روز سه شنبه می خواهیم متفاوت از انچه تا کنون شنیده اید به این نوسانات بپردازیم و چارچوب تحلیلی را ارایه نماییم.
شاخص کل و شاخص صنایع بورسی
روند مقایسه ای حرکت صنایع با شاخص در پیک های التهابات دلاری و حرکت دلار از یک کانال به کانال دیگر می تواند بسیار آموزنده باشد.
گروه های مختلفی در بورس اوراق بهادار وجود دارند که باید به صورت روشمند حرکت انها را به عنوان یک کلیت با شاخص سنجید و سپس به شرکتها ورود پسدا کرد.
متاسفانه وقتی بحث سهام دلاری مطرح می شود همه یک تعریف ساده از ان ارایه می دهند و بعد سریعا می گویند سهام پتروشیمی ها و معدنی ها را بخرید! اما این یک قسمت از ماجراست.
باید دید چه شرکتهایی بیشترین اسیب را از این رویداد می بینند
چه شرکتهایی خنثی رفتار می کنند
چه شرکتهایی بیشترین منفعت را می برند
این تحلیل های یکشبه و یا خطی نیستند!
شاخص دلار جهانی و تاثیر ان بر سایر بازارهای جهانی چگونه بر بورس تهران اثر می گذارد؟
تولید کالاها وابسته به آبوهوا و زمینشناسی است و کشورها توانایی تولید همه مواد اولیه را ندارند، اما این مواد خام در سراسر جهان نیاز هستند و کشورها باید به نحوی این نیاز را رفع کنند. خریداران خارجی این کالاها، معاملات خود را با دلار انجام میدهند.
پس زمانی که ارزش دلار کاهش یابد، آنها قدرت خرید بیشتری خواهند داشت، چراکه میتوانند با پرداخت دلار کمتری به همان میزان خرید کنند.
مثلا هنگامیکه خریدار اروپایی قصد خرید نفت، ذرت یا سویا را دارد و ارزش دلار نسبت به یورو بالا رفته، او باید مبلغ بیشتری یورو برای خرید خود بپردازد. در این حالت بالا رفتن هزینه به یورو، به کاهش مقدار تقاضا برای این کالاها منجر میشود.
تقویت شاخص دلار به این معناست که کالاهای اساسی در سایر کشورها گرانتر میشوند و این گرانی عامل اصلی فروکش کردن تقاضا در جهان است. بررسیهای انجامشده در کشورهای کانادا، استرالیا، برزیل، روسیه و آفریقای جنوبی نشان داده است که با کاهش قیمت مواد خام، ارزش ارز این کشورها هم پایین آمده است.
در مطلب بعدی به ادامه تحلیل این موضوع خواهیم پرداخت
وبینار بررسی سهام های دلار محور بازار سرمایه در روز سه شنبه به بررسی دقیق و موشکافانه تاثیر دلار جهانی بر بازار کمودیتیز و تاثیر ان بر بورس تهران خواهیم داشت
بازار کمودیتیز جهانی چیست؟ و چه تاثیری بر بورس تهران دارد؟
شاخص CRB یا Commodity Research Bureau در سال 1957 به بازار معرفی شد.
این شاخص از قدیمیترین شاخصها برای بیان قیمت نقدی کالاها است. این شاخص متشکل از سبدی با ۱۹ کالا است. این نوزده کالا شامل ۳۹ درصد حاملهای انرژی، ۴۱ ٪ کشاورزی، ۷ ٪ فلزات گرانبها و ۱۳ ٪ دیگر فلزات است.
شاخص CRB از آلومینیم، کاکائو، قهوه، مس، ذرت، پنبه، نفت خام، طلا، نفتی که برای گرما استفاده میشود، گوشت خوک، گاو زنده، گاز طبیعی، نیکل، آبپرتقال، نقره، سویا، شکر، بنزین بدون سرب و گندم تشکیلشده است. بهطورکلی در شاخص نقدی CRB مواد خام صنعتی، وزن بیشتری دارند.
شاخص CRB در اصل برای ارائه تصویری پویا از قیمت کالاهای اساسی تعریفشده است.
برای اینکه بتوان از دقت این شاخص در طول زمان اطمینان حاصل کرد، اجزا و فرمول آن بهصورت دورهای تنظیم میشوند تا ساختار بازار و جهت فعالیتهای آن را بازتاب دهند. از سال ۱۹۵۷ به اینسو، شاخص CRB ده بار بازنگری شده است. اولین تغییرات مربوط به سال ۱۹۶۱ و آخرین آن مربوط به سال ۲۰۰۵ میلادی بود.
در سال ۱۹۹۵ افرادی که در کار بازنگری این شاخص بودند، دوره ارائه این شاخص را به حداکثر شش ماه و حداقل یک ماه برای هر کالا کاهش دادند؛ اما برای اینکه بتوان قیمت روز را محاسبه کرد، اعمال تغییرات قیمتهای دوماهه لازم است.
حتی اگر دومین قیمت، خارج از دوره ششماهه باشد. از آنجایی که شاخص CRB بیانگر تغییرات قیمت کالاهای اساسی است، در نتیجه انتظار داریم تغییرات این شاخص با تغییرات شاخصهای اقتصادی دیگری همون شاخص کل بورس تناسب داشته باشد.
حال وقتی که شرکتی شکر استفاده می کند برای تولید بیسکویت و یا صادرات زینک و الومنیوم دارد و یا واردات ورق فولادی بابت ساخت یخچال همه به شاخص کمودیتیز مربوط هستند.
ایندکس دلار و قیمت جهانی نفت
در ابتدا باید بگوییم که اقتصاد ایران وابستگی بسیاری به قیمت جهانی نفت دارد. از طرفی بورس به عنوان آینه تمام نمای اقتصاد یک کشور است. پس با تغییرات قیمت جهانی نفت، وضعیت کلان اقتصادی تغییر و موجب تغییر بازدهی بازار سهام خواهد شد.
اما اگر بخواهیم بگوییم که دلار به عنوان یکی از علل تغییرات قیمت جهانی نفت است، باید ذکر کنیم که این رابطه با توجه به دلایل بالا معکوس است. یعنی زمانی که ارزش دلار افزایش(کاهش) می یابد، قیمت نفت نیز کاهش(افزایش خواهد یافت(با فرض ثبات سایر عوامل). برخی از اقتصاددانان معتقدند که قویترین توجیه برای رابطه بین دلار و نفت از مسیر قیمت نفت به دلار – و نه برعکس- میگذرد. آمریکا بزرگترین واردکننده جهانی نفت خام است و در سالهای اوج، رقم واردات نفت و مشتقات نفتی این کشور به عددی معادل ۱۲ میلیون بشکه نفت خام در روز میرسد. افزایش برونزای قیمت نفت خام باعث تشدید کسری تجاری آمریکا میشود و افت قیمت دلار سریعترین مکانیسمی است که میتواند این کسری را جبران کند و وضعیت را در حال تعادل نگه دارد(یعنی کاهش ارزش دلار). این مکانیسم نیز میتواند همبستگی منفی بین قیمت نفت و نرخ دلار را توضیح بدهد.
سهام های دلار محور کدام سهام ها هستند ، در کدام صنایع ؟
چگونه به ما در مدیریت ریسک نوسانات ارزی کمک می کنند؟
اقتصاد ایران سالهاست که از نوسانات شدید ارزی و کاهش ارزش ریال رنج می برد، مدریت این نوسانات برای سرمایه گذاران بورسی اهمیت دوچندانی دارد، چرا که عدم مدیریت می تواند سبد سهام انها و بازده انها را به مخاطره بیاندازد.
در روز سه شنبه برای اولین بار در آکادمی مولوی پیمان مولوی در این خصوص صحبت خواهد کرد و به بررسی صنایع و شرکتهایی خواهد پرداخت که می توانند ما را در روزهای کاهش ارزش ریال و افزایش قدرت دلار کمک کنند.
البته نه با داده های کلی ، بلکه با داده هایی از تجربیات قبلی و نوسانات بسیار زیاد دهه های قبل تا امروز.
بررسی دقیق و موشکافانه ای که نیاز امروز تحلیلگران و سرمایه گذاران بازار سرمایه است.
جستجو برای یافتن شرکتها برای سرمایهگذاری، همانند جستجو برای یافتن حشرات در زیر سنگهاست: اگر شما زیر۱۰ سنگ را نگاه کنید
احتمالا ۱ حشره بیابید و اگر زیر ۲۰ سنگ را جستجو کنید ۲ حشره خواهید یافت.
پیتر لینچ
در بازارهای صعودی همه برنده و خوشحالند اما در بازارهای رکودی و در حال نزول معدود افرادی هستند که به اینده با رویکردی مطمئن نگاه می کنند.
حال این با شماست که چگونه به این بازار بنگرید، با رویکردی مدرن و اجرایی به دور از هیجانات و یا همان روشی که این روزها ورود رمالان را هم به بازار داغ کرده.
در بازار های صعودی همه می توانند سبدهای پبازده بچینند اما یادمان نرود در یک ماه گذشته فقط ۶ صندوق توانستند بالاتر از شاخص بازده ایجاد کنند.
در وبینار روز سه شنبه به دنبال درکی عمیق از تاثیر دلار ، بازارهای جهانی کالایی و نوسانات ریال دلار بر بازار سرمایه هستیم.
شرکتهای زیر چگونه نسبت به نوسانات نرخ ارز داخلی و تغییرات قیمتهای بازارهای جهانی کمودیتیز واکنش نشان می دهند؟
فولاد مبارکه
مهرام
آبسال
اریا ساسول
گل گهر
تغییرات در بازارهای کمودیتی جهانی بر بازار کالا محور بورس تهران اثرات بسیاری دارد، عدم تقاضای جهانی در حوزه مس و یا فولاد به سرعت نتیجه اش را در گل گهر و فولاد مبارکه نشان می دهد.
افزایش قیمت نهاده های کشاورزی تاثیر مستقیم بر مهرام دارد
و افزایش قیمت ورق فولادی شرکت فولاد مبارکه که قیمت جهانی فولادش رشد کرده تاثیر زیادی در سرمایه در گردش ابسال خواهد داشت!
در حوزه های صادراتی گل گهر و فولاد مبارکه و اریا ساسول به یک میزان کاهش ارزش ریاد تاثیر نمی گذارد
در دو مورد اول بستن بازارهای صادراتی ممکن است نفس صادراتشان را به شماره بیاندازد اما در سومی امکان صادران و منتفع شدن سریع وجود دارد.
تاثیر بازار جهانی کمودیتیز بر شرکتهای معدنی بورس ایران
عوامل موثر در پیش یینی قیمت مس
برای این که بتوانیم درک بهتری از قیمت مس داشته باشیم و بتوانیم پیش بینی قیمت مس را با کمترین خطا در بازارهای جهانی داشته باشیم باید به بررسی عوامل تاثیر گذار در این حوزه بپردازیم قیمت مس از سال گذشته نوسانات زیادی را تجربه کرده است که از دلایل اصلی روند نزولی آن می توان به عدم تعادل در عرضه و تقاضا و کاهش قیمت جهانی اشاره کرد.
میزان استخراج مس در عرصه جهانی
یکی از فاکتورهای مهم در تعیین قیمت جهانی مس میزان استخراج آن در عرصه جهانی است که میزان استخراج هم بستگی به صنایع عمده مصرف کننده ی این فلز از جمله صنعت برق و ساخت وساز دارد.
رکود در این صنایع زیربنایی بر میزان تقاضای مس و استخراج آن تاثیر می گذارد. اما با در نظرگرفتن کم شدن ذخایر مس جهانی پیش بینی می شود که در سال آتی با افزایش قیمت مس روبه رو باشیم.
قیمت دلار و یورو
نوسانات قیمت دلار و یورو بر پیش بینی قیمت مس و محصولات وابسته به آن مخصوصا صنعت سیم و کابل در سال آینده تاثیر می گذارد با توجه به وابسته بودن بسیاری از صنایع به فلز مس نوسانات شدید قیمت دلار در دوسال اخیر کلیه صنایع وابسته را تحت تاثیر قرار خواهد داد
قیمت مس در بازار ایران
همان طور که گفتیم مس از مهمترین فلزات کاربردی در صنایع زیربنایی می باشد و ایران با داشتن معادن بزرگ می تواند تا حدودی در تعیین قیمت مس تاثیرگذار باشد. پیش بینی قیمت مس در بازار ایران میزان ریسک سرمایه گذاران در بازار مس و صنایع وابسته را کاهش میدهد و می تواند حاشیه امنی را برای سرمایه گذاران ایجاد کند.
طبق نظر تحلیل گران پیش بینی می شود که در سال 2022 قیمت مس افزایش داشته باشد و این افزایش تا سال 2023 ادامه داشته باشد. که در نتیجه سرمایه گذاری در بازار مس و صنایع وابسته از جمله سیم و کابل می تواند سودآوری زیادی را برای سرمایه گذاران در دراز مدت داشته باشد.
تحریم ها و تاثیر آن بر صنایع صادراتی بورس ایران
با اعمال تحریم، هزینههای شرکتها و صنایع افزایش مییابد. هزینههایی از جمله مواداولیه، ماشینآلات، نقل و انتقال پول و در صورت وضع تحریمهای بانکی و سوئیفت، میتوانند تاثیر قابلتوجهی بر صنایع وارداتی داشته باشند. این امر نقدینگی شرکتها را دستخوش تغییرات جدی خواهد کرد.
محدودیت در صادرات کالا، واردات کالاهای واسطهای و مواد اولیه، واردات تکنولوژی و محدودیت سرمایهگذاریهای خارجی نیز از جمله دیگر عواقب ایجاد تحریمها خواهد بود که میتواند بهطور مستقیم بخش عمدهای از صنایع فعال در بازار سرمایه را تحتتاثیر قرار دهد.
اما در مجموع بازار سرمایه، بازاری بهشدت حساس به اخبار و حواشی بوده و مهمترین مولفه برای رشد بلندمدت آن، ثبات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است. آنچه در بلندمدت بازار سرمایه را بازاری جذاب برای سرمایهگذاری خواهد کرد، ثبات مولفههای مذکور است.
آنچه که این روزها می تواند بر شرکتهای صادراتی اثر بگذارد کاهش ۴۴٪ را به خود دید و این می تواند نگران کننده باشد
آیا تا به حال به نمودار افزایش قیمت ارز بعد از شاهکار دلار ۴۲۰۰ و شاخص بورس تهران در سال ۹۷ نگاه کرده اید؟ در نمودار بالا شما می توانید بدان دقت کنید.
حتی می توانید این تابلو را در کنار تابلو نرخ بهره و تورم قاب کرده و به دیوار محل کار خود بزنید
این تابلو درسهای زیادی برای معامله گران بازار دارد.
دیروز بازار سرمایه قرمز پوش شد!
بسیاری را نگران کرد اما بسیاری دلیلی برای ناراحتی نداشتند!
چرا؟
چون به سهام خود در میان و بلند مدت مطمئن هستند.
در سرمایه گذاری هر چقدر به صورت بنیادین سهام خود را انتخاب کنید در مواقع سقوط بازارها امیدی برای رشد مجدد دارید.
داشتن سهام هایی که در زمان تورم خوب با بازار رشد می کنند
سهام هایی که با کاهش ارزش ریال زود تطابق پیدا می کنند
سهام هایی که کمتر از تحریم تاثیر می پذیرند
و
.
وحشتناک ترین چیز اسن است که خود را به طور کامل قبول کند. کارل یونگ
لیست سهم هایی که ارایه می شود، سیگنال هایی که داده می شود، سیگنال فروشی ها و … این ها همه یا ریشه در اعتقادی جنون امیز به خود دارد و یا ناشی از عدم صداقت است.
وقتی ما فکر کنیم همه چیز را در باب یک سهم کامل می دانیم ، خود را از دریافت اطلاعات بیشتر محروم می کنیم.
اگر می خواهید در باب بازار های مالایی و تاثیر ان بر سهام شرکتهای ارانی اطلاعاتی بدست بیاورید و این نقطه آغاز تحلیل برای شما در بازار سرمایه باشد این وبینار توصیه می شود.
سهام های #دلار محور کدام #سهام ها هستند ، در کدام #صنایع ؟
چگونه به ما در #مدیریت_ریسک نوسانات ارزی کمک می کنند؟
اقتصاد ایران سالهاست که از نوسانات شدید ارزی و کاهش ارزش ریال رنج می برد، مدریت این نوسانات برای سرمایه گذاران بورسی اهمیت دوچندانی دارد، چرا که عدم مدیریت می تواند #سبد_سهام انها و بازده انها را به مخاطره بیاندازد.
در روز سه شنبه برای اولین بار در آکادمی مولوی پیمان مولوی در این خصوص صحبت خواهد کرد و به بررسی صنایع و شرکتهایی خواهد پرداخت که می توانند ما را در روزهای کاهش ارزش ریال و افزایش قدرت دلار کمک کنند.
البته نه با داده های کلی ، بلکه با داده هایی از تجربیات قبلی و نوسانات بسیار زیاد دهه های قبل تا امروز.
بررسی دقیق و موشکافانه ای که نیاز امروز تحلیلگران و سرمایه گذاران بازار سرمایه است.
ارتباط با آکادمی مولوی? 09120711433
سرفصلهای وبینار
بررسی روند تغییرات ارزی کشور و تأثیر آن بر بازار سرمایه
بررسی تأثیر مثبت و منفی نوسانات ارزی بر سهام شرکت ها
تأثیر نوسانات نرخ ارز بر صورتهای مالی شرکت های بورسی
چه شرکت هایی میتوانند در هنگام افزایش نرخ دلار برای ما حکم مدیریت ریسک و افزایش بازده داشته باشند
چه شرکت هایی از نوسانات نرخ ارز بسیار آسیب میبینند

دکتر پیمان مولوی
سرمایه گذار، فارغ التحصیل دانشگاه اسکس انگلستان ، بنیانگذار Molavi Capital ، شریک و مدیر Euroexim Capital اسپانیا، دبیرکل انجمن اقتصاددانان، عضو انجمن حسابداران خبره ایران،
با نظر دادن، کمک کن بقیه آگاهانه خرید کنن
جلسات وبینار | زمان برگزاری |
---|---|
ورود و خوش آمد گویی | سهشنبه 10 تیر 1399 ساعت 18:00 ↓ ساعت 21:00 |
لینک کوتاه به این صفحه
