
وبینار استارتاپ استارتر: مبانی راهاندازی کسبوکار آنلاین
وبینار استارتاپ استارتر: مبانی راهاندازی کسبوکار آنلاین

توضیحات وبینار
دوره «استارتاپ استارتر» یک دوره جامع 48 ساعته است که تمام سرنخ(*)های لازم برای راه اندازی و پیشبرد یک کسبوکار اینترنتی را در اختیار شما قرار خواهد داد.
(*) اما چرا سرنخها؟
یادگیری تخصصی هر یک از مهارتها و تجربیات لازم برای راه اندازی یک کسبوکار به تنهایی سالها تحصیل علم و تجربه را میطلبد. با در نظر داشتن تعدد مهارتها و تخصصهای دخیل در مسیر موفقیت کسبوکار، دور از ذهن است که ادعایی برای آموزش تخصصی تمام زیر و بم یک کسبوکار واقعی باشد.
این دوره بصورت کاملاً آنلاین و در قالب وبینار برگزار میشود. شما از هر کجای ایران، با هر وسیلهای (تلفن همراه، لپ تاپ و ...) میتوانید در این دوره شرکت کنید. امکان پرسش و پاسخ در حین کلاس وجود خواهد داشت و در صورتی که امکان حضور در بعضی از جلسات را نداشته باشید، میتوانید فیلم آنرا دریافت کنید.
مدل آموزشی «استارتاپ استارتر»
دوره «استارتاپ استارتر» طی 16 جلسه کلاس، به 16 سرفصل حیاتی در مسیر راه اندازی یک استارتاپ میپردازد که در قسمت بعدی همین صفحه قابل مشاهده هستند. در طی هر جلسه سعی خواهد شد موضوع جلسه از دیدگاههای مختلف اما بصورت ساده و قابل درک بررسی شود. این روش باعث میشود تا شما کلیت موضوع را درک کنید و الزام یا خطرات هر تصمیم را پیشبینی کنید.
بعنوان مثال در جلسه دوازدهم که موضوع «جذب مشتری و کاربر» مطرح میشود، شما ابزار گوگل آنالیتیکس را آموزش نخواهید دید، بلکه لزوم استفاده از آن را به همراه مسایل بسیار بیشتری از مبانی بازاریابی اینترنتی فرا خواهید گرفت.
مزیت این دوره
این روش در کنار یکسان بودن مدرس در طول دوره، باعث میشود تا شما در پایان دوره، تصویر یکنواخت و شفافی از چرخه عمر کسبوکار خود و مسائل پیشرو (خصوصاً در سالهای ابتدایی) داشته باشید و بتوانید خود را برای شرایط پیشرو آمادهتر کنید.
محتوایی که در این دوره ارائه میشود حاصل تجربیات شخصی در مسیر راه اندازی و مشاوره به استارتاپهای مختلف، تحصیلات آکادمیک مرتبط مدرس و تجربههای منقول و مکتوب سایر کارآفرینان ایرانی طی سالهای گذشته است. همین موضوع باعث شده است تا محتوای کارگاه در عین سادگی در فهم، کاربردی و قابل اجرا باشد.
زمان برگزاری دوره
این دوره از تاریخ شنبه 2 شهریور تا دوشنبه 1 مهر 98، یک روز در میان (شنبه، دوشنبه، چهارشنبه، جمعه، یکشنبه، سه شنبه و ...) ساعت 17:30 تا 20:30 برگزار میشود.
تمامی جلسات بصورت کامل ضبط خواهند شد و در صورت غیبت، امکان دریافت ویدئوی ضبط شده وجود خواهد داشت، بنابرین محتوایی را از دست نخواهید داد. همچنین با عضویت در گروه رفع اشکال دوره، میتوانید سوالات و ابهامات خود را حتی بعد از پایان کل دوره، بپرسید.
سرفصلهای وبینار
در این بخش سعی شده است ذهنیتی در خصوص هر جلسه ایجاد شود. بدیهی است که در جلسه 3 ساعته، مسائل بسیار بیشتر و عمیقتر از چیزی که در این صفحه مشاهده میفرمایید ارائه خواهند شد:
- جلسه اول: استارتاپ چی هست و چی نیست؟
در این جلسه تلاش خواهد شد تا ذهنیت صحیحی در مورد استارتاپها ایجاد شود. استارتاپ واقعاً چه چیزی است؟ تفاوت آن با کسبوکارهای سنتی و یا حتی آنلاین چیست؟ این ذهنیت صحیح، در ادامه مسیر کمک بزرگی به شما خواهد کرد. - جلسه دوم: مسیر پیش رو
در این جلسه، چرخه عمر یک استارتاپ را خواهید شناخت. معنی عبارت «استارتاپ موفق» را خواهید فهمید. خواهید فهمید در سالهای آینده باید با چه چالشهایی دست و پنجه نرم کنید و ... - جلسه سوم: چطور خلاقتر باشیم؟!
در این جلسه درباره ایده و ایده یابی صحبت خواهد شد. تکنیکهایی برای یافتن ایدههای کاربردی جدید را یاد خواهید گرفت و متوجه خواهید شد المانهایی که اجرای یک ایده را سخت یا آسان میکنند چه چیزهایی هستند. - جلسه چهارم: ایده خوب چیه؟
در این جلسه با مفهوم و تکنیکهای اعتبارسنجی ایده آشنا خواهید شد و پس از پایان جلسه، میتوانید ایدههای خوب و یا بد (سخت در اجرا) را تشخیص دهید و دسته بندی کنید و برای اعتبارسنجی آنها، از روشهای صحیح استفاده کنید. - جلسه پنجم: خودت رو تحلیل کن!
به جرأت اولین قدم برای ورود به دنیای کارآفرینی، بدست آوردن شناخت فردی نسبت به خودتان است. شاید هیچکجا به این موضوع، اهمیت کافی داده نشده است. اما شخصیت شما، تاثیر بسزایی در آینده کسبوکار شما دارد. در این جلسه این تاثیرات را بررسی خواهیم کرد و خواهیم فهمید چطور تهدیدهای موجود در این حوزه را از میان برداریم. - جلسه ششم: واقعاً تیم لازم داریم؟
همیشه در مورد اهمیت تیم تاکید شده است. در این جلسه، خواهیم فهمید به چه افرادی نیاز داریم. چطور این افراد را پیدا کنیم و چه مسائلی را مدنظر داشته باشیم؟! (مثلاً چطور سهام را بین سهامداران تقسیم کنیم) - جلسه هفتم: چطور تیم رو گسترش بدیم؟
همبنیانگذارها هسته اصلی تیم هستند، اما با پیشرفت کسبوکار، استخدام نیروهای جدید، یکی از فعالیتهای حیاتی خواهد بود. چطور بفهمیم به چه افرادی نیاز داریم؟ چطور به اندازه استخدام کنیم و از بزرگ شدن تیم جلوگیری کنیم؟ چطور در تیم رفتار کنیم؟ افراد مناسب را چطور پیدا کنیم و چطور نگه داریم؟ اینها بخشی از سوالاتی است که در این جلسه پاسخ داده می شود. - جلسه هشتم: تعریف مدل کسبوکار
ایده خوبی پیدا کرده اید، تیم مناسبی هم برای اجرای این ایده تشکیل داده اید. آیا ساختار کسبوکار خود را هم میدانید؟ ارتباطات شما با هر دسته از کاربران چگونه خواهد بود؟ همکاران شما در این کسبوکار چه کسانی هستند و شما برای پیشبرد کسبوکار، باید به چه مواردی توجه داشته باشید. مطالب بسیاری در خصوص مدل کسبوکار شما در این جلسه بیان خواهد شد. - جلسه نهم: شناخت رقبا
رقیبهای ما چه کسانی هستند؟ آیا کسانی که خدماتی مشابه خدمات ما ارائه میدهند الزاماً رقیب ما هستند؟ آیا کسانی که رقیب ما هستند، الزاماً خدمات/محصولات مشابهی ارائه میدهند؟ چطور رقبا را بشناسیم، بررسی کنیم و از تحلیل انجام شده جهت رشد خودمان استفاده کنیم؟ - جلسه دهم: مشتریهات رو بشناس
مشتریهای شما چه کسانی هستند؟ این مشتریها را کجا میتوان یافت؟ مفهوم پرسونای مشتری چیست؟ چطور از پرسونای مشتری، برای اهداف مختلف (بازاریابی، توسعه محصول مطابق نیاز مشتری و ...) استفاده کنیم؟ آیا کاربر، همان مشتری است؟ - جلسه یازدهم: چیزی رو بساز که مشتری میخواد
از کجا بفهیم که مشتری چه میخواهد؟ چرا باید بر اساس خواست مشتری رفتار کنیم؟ با چه فرآیندی محصول را توسعه دهیم که هم رضایت مشتری و هم چارچوب فعالیت کسب و کار حفظ شود؟ چطور از مشتریان و کاربران بازخورد مفید بگیریم؟ چطور از این بازخوردها برای بهبود محصول استفاده کنیم؟ - جلسه دوازدهم: جذب مشتری و کاربر
فهمیدیم که مشتری ما کیست و به چه چیزی نیاز دارد. چطور به او دسترسی پیدا کنیم؟ چه کانالهای جذبی برای کسب و کار ما مناسب هستند؟ چطور این موضوع را تحقیق کنیم؟ هزینه جذب کاربر و LTV کاربر چیستند؟ چرا این سنجهها از حیاتیترین سنجههای کسب و کار شما هستند؟ قیف مشتری چیست؟ آیا مشتریان قبلی را مجدداً فعال کنیم یا به سراغ مشتریان جدید برویم؟ - جلسه سیزدهم: فرآیند توسعه محصول
وقتی میگوییم محصول، منظور چیست؟ چطور وب سایت یا اپلیکیشن خود را تولید کنیم؟ چطور آنرا توسعه دهیم؟ چه مواردی را در نظر داشته باشیم؟ بدهی فنی چیست و چرا باید در خصوص آن حساس باشیم؟ فرآیند توسعه محصول، چطور به پرسونا، مدل کسب و کار و جوانب دیگر کسب و کار مرتبط می شود؟ - جلسه چهاردهم: سنجهها و داشبورد
از کجا بفهمیم در مسیر درست حرکت میکنیم؟ آیا شتاب رشد ما معقول و منطقی است؟ اصلاً رشد یعنی چه؟ آیا به هر افزایش فروشی میتوان گفت "رشد"؟ چطور سنجه های عملکرد مفیدی استخراج کنیم تا اطلاعات کاربردی در اختیار ما بگذارند؟ چطور از سنجههای فریبنده دوری کنیم؟ - جلسه پانزدهم: پیشبینی مالی
آیا کسب و کار من، حداقل روی کاغذ کار میکند؟ بیشترین هزینههای شما در سالهای اول چیست؟ چطور میتوانید این هزینهها را پوشش دهید؟ میزان درآمد شما چقدر خواهد بود؟ آیا به تزریق سرمایه نیاز دارید؟ چقدر؟ - جلسه شانزدهم: جذب سرمایه
از کجا بفهمم به جذب سرمایه نیاز دارم؟ از چه کسی سرمایه جذب کنم؟ با چه شرایطی سرمایه جذب کنم؟ چقدر و در چه زمانی سرمایه جذب کنم؟ آیا راه حل های دیگری برای تامین مالی هست؟ پس از جذب سرمایه از سرمایهگذار، انتظار چه چیزهایی را داشته باشم؟ تکالیف حقوقی من نسبت به او چیست؟
مخاطبین
این دوره برای چه کسانی مفید خواهد بود؟
چه مدت هاست در فکر راه اندازی استارتاپ خود هستید، اما نقطه شروع را نمیدانید و چه کسبوکار خود را پایهریزی کرده اید، اما نسبت به ادامه راه ابهام دارید، این دوره می تواند برای شما مفید باشد. حتی اگر صرفا به این مباحث علاقمندید و قصد راه اندازی کسبوکار ندارید، باز هم این دوره برای شما مفید خواهد بود. اگر در دوره های استارتاپی شرکت کرده اید، اما هنوز ابهاماتی دارید، انسجام و ارتباط مطالب این دوره، احتمالاً ابهام شما را برطرف خواهد کرد.
این دوره برای چه کسانی مفید "نخواهد" بود؟
اگر مدتهاست کسبوکار خود را شروع کردهاید، رشد خوبی دارید و تمام جوانب کسبوکارتان را در کنترل دارید و حتی سرمایه جذب کردهاید، احتمالاً این دوره برای شما مطلب جدیدی بیش از آنچه تجربه کردهاید برای شما نخواهد داشت. البته بخاطر داشته باشید که باید واقع بین هم باشید :)
سوالات متداول
مختصر و مفید در این دوره چه چیزی آموزش داده میشود؟
شما این مسیر را طی خواهید کرد: اول مفهوم استارتاپ را متوجه خواهید شد، خواهید توانست ایده خوب از بد را تشخیص دهید، تیم تشکیل دهید، برای کسبوکار خود ساختار بچینید، مشتری پیدا کنید و آنها را نگه دارید و در عین حال، حواستان به دو دو تا چهارتای کسبوکار هم باشد.
آیا در این دوره مسائل فنی آموزش داده میشود؟
اگر منظور از مسائل فنی، چیزی مثل نرمافزارها و زبانهای برنامهنویسی است، مطلقاً نه. در این دوره تمرکز بر آموزش مفاهیم کسب و کار با رویکرد کسبوکارهای اینترنتی است. هرچند در این مسیر شما را با ابزارهای مفید آشنا میکند، اما هدف آموزش استفاده از این ابزار نیست، چرا که برای آموزش دقیق هر کدام از این ابزارهای کمکی، منابع بیشماری در دسترس هستند.
با نظر دادن، کمک کن بقیه آگاهانه خرید کنن
جلسات وبینار | زمان برگزاری |
---|---|
جلسه اول: استارتاپ چی هست و چی نیست؟ | شنبه 2 شهریور 1398 ساعت 17:30 ↓ ساعت 20:30 |
جلسه دوم: مسیر پیش رو | دوشنبه 4 شهریور 1398 ساعت 17:30 ↓ ساعت 20:30 |
جلسه سوم: چطور خلاقتر باشیم (ایدهیابی) | چهارشنبه 6 شهریور 1398 ساعت 17:30 ↓ ساعت 20:30 |